Geen categorie

Musea kopen werk Funda Gül Özcan

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft samen met samen met Schunck in Heerlen een grote installatie van Funda Gül Özcan (1984) aangekocht. Met It’s time to say hello at the last pole won de kunstenaar eerder dit jaar de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Ze was zowel de favoriet van de vakjury als van het publiek.

Funda Gül Özcan (1984), It is Time to Say Hello at the East Pole, 2016.

De installatie is een dynamisch diorama met regenboog en bliksemschich. Van half maart tot en met half juni was het werk te zien in Stedelijk Museum Schiedam, als onderdeel van de expositie De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Momenteel exposeert Schunck de aankoop.

De vakjury was lovend over het werk van Funda Gül. “Haar installaties laten zich ervaren als een achtbaan waarin van alles tegelijk met de kijker gebeurt”, schreef ze. “Haar diorama’s zijn rijk, fascinerend en zowel raadselachtig als technisch verbluffend.” Een bezoeker motiveerde zijn stem op Gül Özcan als volgt. “Vele technieken leiden tot een magisch resultaat, bijna verslavend”. Een ander schreef: “Fantasie, beweging kleur in één chaotische en onvoorspelbare wereld, ik wil er in!”

Funda Gül Özcan (1984), It is Time to Say Hello at the East Pole (detail), 2016.

De aanwinst is een gevolg van de overeenkomst die het Stedelijk Museum Schiedam en Schunck vorig jaar ondertekenden. Daarin spraken de musea af samen te werken bij het aankopen van kunst. Het Mondriaan Fonds ondersteunt de samenwerking met een financiële bijdrage. In Schiedam past het werk bij de hedendaagse kunstcollectie, waarbij het accent ligt op kunst over sociale en maatschappelijke ontwikkelingen. Schunck richt zich op kunst die verschillende media als video en tekenkunst combineert.

Funda Gül Özcan (1984) studeerde aan de kunstacademie in München en was verbonden aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Haar sculpturen en video-installaties noemt ze visuele gedichten. Ze reageert met haar werk op actuele wereldwijde politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Lees ook: Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share