Geen categorie

Abstracte sterrenhemel

0 0
Read Time:52 Second

Grafisch ontwerper en kunstenaar Hans Lodewijkx (1956) heeft iets met de hemel, als in het gewelf boven ons. In 1986 maakte hij als student van de Academie Sint Joost in Breda een een multi-mediainstallatie over wolken. Jaren later heeft hij in Galerie De Roos in Tilburg een expositie met als titel Sterrenstof.

Hans Lodewijkx, Down Under.

Uitgangspunt zijn bestaande beelden van of uit het heelal. Het gaat om gegevens verzameld door telescopen als de Hubble, waarneemlocaties van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in Chili of het Internationale Ruimtestation ISS. De kunstenaar hervormde die beelden tot louter abstracte lijnpatronen.

Sterren en planeten reduceerde hij tot patronen van licht en kleur, waar contrasten van toon en tint, licht en donker, warm en koud een bijna impressionistisch spel met elkaar aangaan. Zoals Lodewijkx zelf zegt: “Van zeer dichtbij of juist van een afstand moet de kijker geboeid blijven door de optische rust èn onrust die de beelden bijna letterlijk uitstralen”.

Sterrenstof, t/m 28 januari in Galerie De Roos, Tilburg

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share