Geen categorie

Rembrandthuis krijgt etspers Lucebert

0 0
Read Time:32 Second

De etspers.

Museum Het Rembrandthuis heeft de beschikking gekregen over de negentiende-eeuwse etspers uit het atelier van Lucebert (1924-1994). De etspers is door de dochters van Lucebert in langdurig bruikleen gegeven, en zal worden gebruikt bij workshops voor volwassenen over grafische kunst. De etspers werd gisteren voor het eerst gebruikt in het museum.

Kunstschilder, tekenaar, graficus én dichter Lucebert wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. De kunstenaar vond het etsen van alle druktechnieken de meest verrassende, en hij bleef tot het einde van zijn leven erdoor gefascineerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share