Geen categorie

Rembrandt haalt Hollandse meesters op per vliegtuig

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

In Hermitage Amsterdam opent volgende week zaterdag de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Niemand minder dan Rembrandt zelf haalde de kostbare kunstwerken op uit Sint-Petersburg. De KLM plaatste daar bewijs van op Twitter.

Still uit de video van KLM.

In de korte video verlaat de beroemde meester zijn woning in Amsterdam en wandelt hij via de Hermitage naar Schiphol, waar hij in het vliegtuig stapt. Tijdens de vlucht neemt hij nog even tijd de stewardess vluchtig te schetsen. Na een korte stop in Sint-Petersburg stapt hij met een schilderij onder zijn arm even later weer in. Terug in Nederland neemt hij plaats achter het stuur van de vrachtauto om alle topstukken naar de Hermitage te vervoeren.

 

Hollandse Meesters uit de Hermitage bestaat uit 67 werken van 51 Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw. Het is voor het eerst dat de Nederlandse Hermitage zoveel Hollandse meesters uit de beroemde collectie van zijn Russische moedermuseum kan tonen. De Hermitage in Sint-Petersburg heeft de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst buiten Nederland.

Hollandse Meesters uit de Hermitage, 7 oktober 2017 t/m 27 mei 2018 in Hermitage Amsterdam

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share