Geen categorie

52,4 miljoen voor Rubens

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Het schilderij Lot en zijn dochters van Peter Paul Rubens (1577-1640) ging gisteren bij Christie’s Londen onder de hamer voor 52,4 miljoen euro. Nooit eerder bracht een werk van een oude meester meer op bij dit veilinghuis.

 

Peter Paul Rubens (1577-1640), Lot en zijn dochters, 1613-14. Foto: Christie’s Images Limited.
Peter Paul Rubens (1577-1640), Lot en zijn dochters, 1613-14. Foto: Christie’s Images Limited.

 

Het werk toont, zoals de titel al aangeeft, Lot en zijn dochters, nadat ze Sodom zijn ontvlucht. Met die zondige stad loopt het in de Bijbel niet goed af. Lots vrouw ontbreekt omdat zij tijdens de vlucht in een zoutpilaar veranderde.

Volgens Christie’s is het schilderij een van de belangrijkste werken van Rubens die nog in particulier bezit zijn. Met de verkoop komt daar geen verandering in, want de telefonische bieder is een verzamelaar.

Lot en zijn dochters is de op een na duurste oude meester ooit op een veiling. Bij Sotheby’s was een andere Rubens, De Kindermoord te Bethlehem, in 2002 goed voor 49,5 miljoen pond (nu omgerekend 58,1 miljoen euro).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share