Geen categorie

Amito Haarhuis nieuwe directeur Rijksmuseum Boerhaave

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second
Amito Haarhuis: Foto Suzanne Blanchard.

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden krijgt per 1 april een nieuwe directeur. Amito Haarhuis (1967) neemt dan het stokje over van Dirk van Delft die na bijna twaalf jaar met pensioen gaat. Haarhuis is momenteel adjunct-directeur van NEMO Science Museum in Amsterdam.

Amito Haarhuis maakt mensen graag enthousiast voor wetenschap en technologie. Hij was eerder werkzaam als pabodocent wetenschap en techniek, trad op als televisiepresentator in het NRCV-programma Willem Wever en is auteur van populairwetenschappelijke boeken. Als adjunct-directeur van NEMO was hij een drijvende kracht achter de vernieuwing van het museum. Dat zag de bezoekersaantallen daardoor sterk stijgen.

De bioloog heeft veel zin in zijn nieuwe baan. “Rijksmuseum Boerhaave heeft een van de belangrijkste wetenschapshistorische collecties ter wereld. Ik zie het als mijn belangrijkste opdracht de naamsbekendheid van het museum op zowel nationaal als internationaal terrein verder uit te bouwen. Het vernieuwde museum is hiervoor een prachtig uitgangspunt.”

Scheidend directeur Dirk van Delft stelde op verzoek van de Raad van Toezicht zijn pensioen uit om de grootscheepse renovatie van het museum in goede banen te leiden. Onder zijn leiding stegen de bezoekersaantallen sterk sinds 2006, tot boven de 100.000.

Rijksmuseum Boerhaave heropende op 16 december na een twee jaar durende verbouwing.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share