Geen categorie

Bezoekersrecord Museum Catharijneconvent

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Museum Catharijneconvent schiet dit jaar door de grens van 150.000 bezoekers. Voor het derde jaar op rij vestigt het museum daarmee een bezoekersrecord.

De vele bezoekers kwamen vooral af op de tentoonstellingen Maria en Luther. Maria was de grootste presentatie in Museum Catharijneconvent ooit en was met 80.000 bezoekers een enorm succes.

Maria Roosen, Roosenkrans (voor mijn moeder), 2017. Te zien in de succesvolle tentoonstelling Maria. Foto: Evert-Jan Pol.

Met Luther sluit het museum aan bij het herdenkingsjaar 500 jaar Reformatie. Luther ontketende een ware revolutie met zijn 95 stellingen tegen de katholieke kerk. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 28 januari.

De eerste nieuwe tentoonstelling in 2018 is Magische miniaturen. Hierin komen de mooiste miniaturen uit zeventien topcollecties bij elkaar. Voor deze expositie werkt het museum samen met de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

De zomertentoonstelling heet Shelter en vindt plaats in het kader van de 550ste verjaardag van het kloostergebouw van het museum. Bart Rutten, de nieuwe artistiek directeur van het Centraal Museum, geeft als gastconservator zijn kijk op de collectie van Museum Catharijneconvent.

Het Catharijneconvent sluit 2018 af met Relieken, een tentoonstelling over het eeuwenoude en universele fenomeen van de reliekverering. Bezoekers ontdekken welke verhalen er schuil gaan achter deze bijzondere voorwerpen en welke betekenis relieken hebben.

Buiten de muren van het museum was 2017 eveneens een succesvol jaar voor Museum Catharijneconvent. Zo opende het Grootste Museum van Nederland in juli zijn eerste dertien deuren. Museum Catharijneconvent, elf kerken en twee synagogen maken daarmee de verborgen topkunst van Nederlandse gebedshuizen toegankelijk voor iedereen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share