Geen categorie

Museum Boerhaave verder als Rijksmuseum Boerhaave

0 0
Read Time:42 Second

Museum Boerhaave in Leiden heropent op 16 december als Rijksmuseum Boerhaave. Daarmee keert het predicaat rijksmuseum na 41 jaar terug in de naam. Van 1947 tot 1976 heette het namelijk Rijksmuseum voor de Geschiedenis der Natuurwetenschappen.

Foto: Rijksmuseum Boerhaave.

De nieuwe naam moet duidelijk maken dat het museum een rijkscollectie in huis heeft. De nieuwe website is inmiddels in de lucht en toont al het nieuwe logo: een robuuste letter b, bestaande uit een rechthoek en een cirkel, twee wiskundige vormen.

“Het nieuwe logo is stevig en speels, eigenschappen die ook in de wetenschap tellen”, aldus directeur Dirk van Delft. “Het laat zien dat er altijd meer te ontdekken valt, net zoals dat in het nieuwe museum het geval is.”

Rijksmuseum Boerhaave was anderhalf jaar gesloten vanwege een grootschalige renovatie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share