Geen categorie

Paleis Het Loo 3 jaar dicht wegens renovatie en verbouwing

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Paleis Het Loo sluit 8 januari de deuren van het hoofdgebouw voor een drie jaar durende renovatie en uitbreiding. De tuinen en stallen blijven van april tot en met september toegankelijk voor publiek.

Paleis het Loo in Apeldoorn. Foto: Rob Voss.

Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Daarbij gaat het om asbestsanering en vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties.

De komende jaren wordt het paleis ook uitgebreid met een ondergronds deel. Daardoor komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten. Bovendien kan het museum zijn collectie dan beter presenteren.

Het ontwerp voor de ondergrondse uitbreiding is van Dikkie Scipio van KAAN Architecten uit Rotterdam. “Het toegankelijke ontwerp, geïnspireerd op de plattegrond en de maatvoering van het paleis, geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes en heeft de grandeur die van een toonaangevend museum verwacht mag worden”, schrijft Paleis Het Loo op zijn website.

Tuinen in de zomer. Foto: Hesmerg.

In 2021 is het vernieuwde paleis klaar en de bezoeker wacht dan “een warm welkom in een vorstelijke entree”, aldus Het Loo. “Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share