Geen categorie

Herman Gordijn overleden

0 0
Read Time:47 Second
Herman Gordijn. Foto: Hans de Bruijn.

De Nederlandse schilder, tekenaar en graficus Herman Gordijn is op 25 mei overleden. Dat maakte zijn familie vandaag bekend in een persbericht.

Volgens Museum MORE heeft de Nederlandse kunstwereld een uitzonderlijke kunstenaar verloren. In dat museum in Gorssel opent op 25 juni, zoals gepland, een uitgebreid retrospectief van Gordijn. Waar hij en zijn levenspartner maandenlang intensief bij betrokken waren.

Gordijn kreeg bekendheid door zijn monumentale portretten van onder anderen oud-burgemeester van Amsterdam Ivo Samkalden, (1979), acteur Ton Lutz (1985) en koningin Beatrix. Van laatstgenoemde maakte hij een officieel staatsieportret.

Van 1969 tot 1987 was hij werkzaam als docent aan de Rietveldacademie. In de jaren zestig en zeventig werkte hij als decor- en kostuumontwerper voor praktisch alle grote Nederlandse toneelgezelschappen.

Herman Gordijn (1932-2017) droeg de koninklijke onderscheiding van Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Hij is 85 jaar geworden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share