Geen categorie

Virtueel naar het museum, met een nieuwe app

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Vanuit je luie stoel 400 musea in één keer bezoeken; dat kan met een nieuwe smartphone-app. De Museumvereniging introduceerde eind vorige week de app Nationaal VR Museum. Die maakt het mogelijk 400 stukken uit 400 musea te zien op je telefoon.

YouTuber Denise (IAmTheKnees) en presentator Klaas van Kruistum stappen in het eerste Nationaal VR-museum ter wereld. Foto: Jorrit Lousberg.

Volgens de vereniging is het virtuele museum “één grote schatkamer van objecten waar je in luttele seconden van de ene provincie naar de andere vliegt en van het ene museum naar het andere reist. Waar heden en verleden elkaar ontmoeten en waar iedereen gemakkelijk richting kan geven aan de eigen nieuwsgierigheid.”

Nooit eerder ter wereld sloegen musea op deze wijze de handen ineen. Het Nationaal VR-museum is een eerste stap in de virtuele wereld en geeft talloze mogelijkheden voor promotie en educatie, aldus de vereniging. “De voortschrijdende techniek en verdere omarming biedt kansen om dit museum steeds verder uit te bouwen en te verrijken.”

De Museumvereniging ontwikkelde de app in het kader van de Nationale Museumweek, die vorige week plaatsvond. Een van de doelen van die week en van de app is het vergroten van de waardering voor museale collecties.

De app is te downloaden voor iPhones en Android-telefoons. Om hem te kunnen gebruiken, heb je wel een (kartonnen) virtual reality-bril nodig. En ook een niet al te oude smartphone.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share