Geen categorie

Directeur Spoorwegmuseum geschorst

0 0
Read Time:56 Second

De directeur van Het Spoorwegmuseum in Utrecht, Marten Foppen, is afgelopen vrijdag per direct geschorst. De raad van toezicht spreekt van een vertrouwensbreuk.

Het Spoorwegmuseum. Foto: Evert-Jan Pol

Volgens woordvoerder Raymond Salet van de raad van toezicht kwam er een melding binnen van een klokkenluider, waarna er een extern onderzoek volgde. De voorlopige conclusie daarvan was reden voor onmiddellijke schorsing van Foppen.

Website Looopings schrijft dat er sprake is van fraude en belangenverstrengeling. Hij zou onder meer museumgeld gebruikt hebben voor privéfeestjes en opdrachten hebben toegekend aan het bedrijf van zijn vrouw.

Salet wil daar niet op reageren. Wel laat hij weten dat het vertrouwen waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd is. Dat zou betekenen dat Het Spoorwegmuseum op zoek moet naar een nieuwe directeur. Foppen was nog geen twee jaar in dienst. Hij begon op 20 april 2015.

Plaatsvervangend directeur Paul van der Sijs neemt tijdelijk de leiding over. Saillant detail: Van der Sijs start per 1 mei als directeur van het Marinemuseum in Den Helder. Voor de periode na die datum zoekt het museum naar een oplossing.

(EJP)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share