Geen categorie

Escape room in het Rijksmuseum van Oudheden

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Een mysterieuze transportkist staat vanaf 1 juli enkele maanden in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Wat zou er in zitten? Wie dat wil weten moet naar binnen, en vervolgens weer proberen te ontsnappen. De kist is namelijk een reizende escape room, speciaal voor musea.

Dagelijks laten honderden mensen zich vrijwillig opsluiten in zogenaamde escape rooms. Zij krijgen een bepaalde tijd om samen een aantal puzzels op te lossen die leiden tot ontsnapping uit de kamer, of het oplossen van een mysterie. De kamers hebben uiteenlopende thema’,s zoals gevangenissen, laboratoria, tandartspraktijken, spookhuizen of ateliers. Museum Escape is de eerste met archeologie als onderwerp.

Deelnemers betreden als archeologen de kist, die verzegeld is door de obscure archeoloog R.C. Reuvers. Welke mysteries heeft Reuvers in de kist opgesloten? En wat voor onderzoek deed hij? Spelers treden in de voetsporen van de archeoloog en spitten de lagen van onze geschiedenis door. Ze hebben echter slechts 45 minuten om een eeuwenoud mysterie op te lossen. Dat doen ze door puzzels op te lossen, raadsels te ontcijferen en aanwijzingen te verzamelen.

De kist blijft tot en met 3 september in het Rijksmuseum van Oudheden. Daarna gaat hij op reis door Nederland. In verschillende musea zal de mysterieuze kist opduiken, waar hij steeds een ander verhaal te vertellen over ons gedeelde verleden.

Museum Escape is ontwikkeld door Novitas Heritage, in samenwerking met Echo Tekst & Presentatie, Niels ten Hagen en IntoTheMirror en met steun van de provincie Zuid-Holland en het Rijksmuseum van Oudheden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share