Geen categorie

Surrealistisch bier in het Boijmans

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

De smaak van Duvel bier is ‘surrealistisch’. Dat vindt de brouwerij tenminste zelf, getuige de tekst “surreal taste” op twee nieuwe flesjes. De brouwer ontwierp ze speciaal voor de tentoonstelling Gek van Surrealisme in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Een van de flesjes voor de tentoonstellingscatalogus. Foto: Evert-Jan Pol.

“We zijn voor Gek van surrealisme actief op zoek gegaan naar samenwerkingspartners, waaronder ook Duvel Nederland”, verklaart senior marketing- en communicatiemedewerker Diana Hillesheim de samenwerking van het museum met de Belgische bierbrouwer. Volgens haar was Duvel meteen enthousiast over de tentoonstelling. Dat een werk van de Belg René Magritte het beeldmerk van de expositie is, viel ook in goede aarde bij Duvel.

Samen kwamen museum en brouwerij op het idee voor speciale miniflesjes, met ‘surreële’ bedrukking. “Duvel heeft zelfs een eigen surreële bar ontwikkeld, die wij met de museumnacht opzetten.”

De nieuwe flesjes zijn verkrijgbaar in onder andere museumrestaurant Het Paviljoen en bij verschillende winkeliers op de Witte de Withstraat in Rotterdam.

De tentoonstelling Gek van surrealisme is nog te zien tot en met 28 mei. De Rotterdamse museumnacht, Museumnacht 010, vindt plaats op zaterdag 4 maart.

(EJP)

Zie ook: Het Boijmans is gek van surrealisme

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share