Geen categorie

8,5 miljoen museumbezoeken met Museumkaart

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws

Bijna 1,3 miljoen Museumkaarthouders hebben in 2016 in totaal 8,5 miljoen museumbezoeken afgelegd. Kaarthouders bezoeken musea gemiddeld 6,6 keer in 12 maanden. Dat meldt de Museumvereniging vandaag.

 

Bezoekers in het Centraal Museum in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.
Bezoekers in het Centraal Museum in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

 

De Museumkaart bestaat nu ruim 35 jaar en blijft groeien. In 2015 ging het om 8,3 miljoen bezoeken door 1,2 miljoen kaarthouders. Het aantal bezoeken is met bijna 2,5% gestegen. Sinds 1 januari zijn er, verspreid over het land, weer vijftien musea bij gekomen waar bezoekers met hun Museumkaart terecht kunnen.

“Steeds meer mensen laten zich verrassen en verrijken in musea. Juist in deze snel veranderende samenleving vindt men in musea verbinding met het verleden, het heden en de toekomst”, aldus Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging. “De Museumkaart maakt het gemakkelijk om vaker een museum te bezoeken.”

De Museumkaart is verkrijgbaar bij de deelnemende musea en op museumkaart.nl. Hij kost € 59,90 en is vanaf de aankoopdatum een jaar geldig. Jongeren tot en met 18 jaar betalen € 32,45.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share