Geen categorie

Rusland houdt ‘homoseksualiteit bevorderende’ kunst tegen

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

De Russische douane heeft gisteren enkele werken tegengehouden van de Russische kunstenaar Demir Demirov. De bestemming was Haarlem, waar ze deel zouden uitmaken van het evenement Roze Kunstlijn, dat plaatsvindt op 4, 5 en 6 november.

Wouter Rutten, voorzitter van COC Kennemerland, meldt op Facebook dat de werken het land niet uit mogen omdat ze homoseksualiteit zouden bevorderen. “Ik sta perplex”, schrijft hij verder. En in een ander bericht: “Entartete Kunst apres la lettre? Dat kan Haarlem zich toch niet laten gebeuren?”

De gemeente heeft al van zich laten horen, in de vorm van een reactie op Facebook door wethouder Jur Botter, die onder meer cultuur in zijn portefeuille heeft. Hij laat weten: “Het is echt heel ernstig dat dit gebeurt. Wellicht dat wij als gemeente een brief kunnen sturen naar de Russische ambassadeur in Den Haag waarin wij ons ongenoegen uiten.”

Een van de werken van Demir Demirov die Rusland niet mochten verlaten. foto:
Een van de werken van Demir Demirov die Rusland niet mochten verlaten.

Kunstenaar Demir Demirov zelf vertelt, opnieuw op Facebook, dat de tegengehouden werken tot zijn beste behoren over het thema homofobie. “Ze vertellen verhalen over echte mensen, van wie er vele niet meer in leven zijn.” Vandaag zal hij een nieuwe serie werken verzenden, in de hoop dat die wel het land uit mogen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share