Geen categorie

Vroege Van Gogh op Tefaf New York

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Een van de hoogtepunten op de Tefaf New York Fall is een vroeg schilderij van Vincent van Gogh. De Nederlandse kunsthandelaar Bob Albricht biedt het daar aan. Hij kocht het afgelopen zomer van de erven van een Franse verzamelaar.

Het gaat om Gezicht op de Nieuwe Kerk en oude huizen in Den Haag. Van Gogh schilderde het kleine doek in de hofstad, tussen juli en september 1883.

“De kans op het vinden van een schilderij van Vincent van Gogh in een particuliere collectie, dat bijna nooit is tentoongesteld, is erg klein”, aldus Albricht. “In 1970 wisselde dit schilderij voor het laatst van eigenaar toen een Franse verzamelaar het kocht. Voor het eerst in 46 jaar is het nu weer op de markt.”

Vincent van Gogh, Gezicht op de Nieuwe Kerk en oude huizen in Den Haag, 1883.
Vincent van Gogh, Gezicht op de Nieuwe Kerk en oude huizen in Den Haag, 1883.

Albricht spreekt zelf van een herontdekking, maar zover wil het Van Gogh Museum niet gaan. “Het gaat om een werk dat in de verschillende oeuvrecatalogi en andere publicaties over Van Gogh wordt beschreven. En in 2005 werd het doek tentoongesteld in Gemeentemuseum Den Haag.”

Tefaf New York Fall vindt plaats van 22 tot en met 26 oktober in Manhattan. Deze kunst- en antiekbeurs is de eerste editie van de Tefaf buiten Europa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share