Geen categorie

Alma-Tadema uit Antiques Roadshow is 2 tot 3 ton waard

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Het verloren gewaande schilderij van Lourens (Lawrence) Alma-Tadema dat opdook in het programma Antiques Roadshow is 200.000 tot 300.000 pond (231.012 tot 346.518 euro) waard. In de aflevering die de BBC gisteren uitzond was de eigenaar zichtbaar verbijsterd toen hij hoorde wat hij al die jaren in huis had.

 

Detail uit het schilderij van Alma-Tadema. Screenshot uit Antiques Roadshow, BBC.
Detail uit het schilderij van Alma-Tadema. Screenshot uit Antiques Roadshow, BBC.

 

De geportretteerde was zijn betovergrootvader, de etser Leopold Löwenstam. Op het doek uit 1883 is hij bezig met een ets naar een schilderij van Alma-Tadema. De Nederlands-Britse kunstenaar dankte zijn roem mede aan de prenten die Löwenstam naar zijn werk maakte.

Vanaf 1 oktober is het portret te zien in de tentoonstelling Alma-Tadema – klassieke verleiding in het Fries Museum in Leeuwarden. Het is dan een van de tachtig werken die samen een beeld schetsen van het oeuvre van de in het Friese Dronrijp geboren en later tot Brit genaturaliseerde kunstenaar. Die zich uiteindelijk zelfs Sir mocht noemen.

Ook te zien in de expositie is het schilderij The Entrance to a Roman Theatre uit 1866. Het geldt als een van de belangrijkste werken van Alma-Tadema (1836-1912). Hij veroverde er de Amerikaanse markt mee en vestigde zo definitief zijn naam. Het Fries Museum kocht het vorig jaar voor zo’n 1,6 miljoen euro. Daarmee was het de duurste aankoop van het museum ooit.

Alma-Tadema – klassieke verleiding, 1 oktober 2016 t/m 7 februari 2017 in het Fries Museum, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share