Geen categorie

Replica tsarenkroon aangekomen in Hermitage

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Een van de topstukken van de tentoonstelling over Catharina de Grote in Hermitage Amsterdam is een replica van de Grote Tsarenkroon van het Russische Rijk. De kroon kwam gisteren aan in het museum.

De kroon is gemaakt van witgoud en ingelegd met meer dan 11.000 diamanten, witte parels en een zeldzame rubelliet. De replica werd vervaardigd in 2012, om te vieren dat precies 250 jaar eerder de kroning van Catharina de Grote plaatsvond.

De tsarenkroon was vanaf 1762 het voornaamste machtssymbool van de Russische monarchen en deed dienst tot en met de laatste kroning, van Nicolaas II in 1896. Catharina de Grote liet hem speciaal voor haar kroning maken door de Zwitserse edelsmid Jérémie Pauzié. De originele kroon bevindt zich in de schatkamer van het Diamant Fonds in Moskou en mag het land niet verlaten.

Model van de Grote Tsarenkroon van Catharina, Smolensk, 2012 © State Hermitage Museum, St Petersburg
Model van de Grote Tsarenkroon van Catharina, Smolensk, 2012 © State Hermitage Museum, St Petersburg

De expositie Catharina, de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage opent op 18 juni en vertelt het levensverhaal van Catharina de Grote, Europa’s langst regerende keizerin. Tevens stond ze aan de wieg van de Hermitage in Sint-Petersburg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share