Geen categorie

Vermeers Straatje populair in Prinsenhof

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

De tentoonstelling Vermeer komt thuis – Het straatje terug in Delft in Museum Prinsenhof Delft loopt nog acht weken, maar is nu al de succesvolste van de afgelopen jaren. Het schilderij Het straatje van Johannes Vermeer lokte al ruim 30.000 bezoekers naar het museum. Het beoogde bezoekersaantal van 40.000 wordt waarschijnlijk ruimschoots overtroffen.

De bezoekers komen uit alle windrichtingen op Het straatje af. “Het hangt hier ook eigenlijk mooier dan in het Rijksmuseum”, vindt directeur Patrick van Mil. “Goed belicht en alle ruimte om het rustig in je op te nemen.”

Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft, bekend als Het Straatje, ca. 1658, Rijksmuseum, Amsterdam.
Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft, bekend als Het Straatje, ca. 1658, Rijksmuseum, Amsterdam.

“Wat deze tentoonstelling zo bijzonder maakt, is dat je na het bekijken van Het straatje en de werken van Vermeers tijdgenoten zó de stad inloopt waar ze allemaal zijn gemaakt. Letterlijk op een paar honderd meter lopen. En als je onze app gebruikt, dan komt dat zeventiende-eeuwse Delft ook echt weer tot leven.”

Na 17 juli gaat het schilderij terug naar Amsterdam. De kans dat er snel weer een Vermeer in Delft te zien zal zijn, is gering. Er zijn maar 35 werken van de schilder bekend en die worden niet vaak uitgeleend.

Zie ook: Adres van Het straatje van Vermeer ontdekt

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share