Geen categorie

Micropia wint prestigieuze prijs

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Micropia in Amsterdam heeft opnieuw een prestigieuze prijs gewonnen. Op het Griekse eiland Lesbos ontving het museum de DASA Award van de European Museum Academy.

 

Een uitsnede van de wand met 150 petrischalen met verschillende micro-organismen. Foto: Micropia, Maarten van der Wal.
Een uitsnede van de wand met 150 petrischalen met verschillende micro-organismen. Foto: Micropia, Maarten van der Wal.

 

De jury vindt dat Micropia model staat voor het museum van de 21ste eeuw. Het is het enige microbenmuseum ter wereld.

“Dat Micropia in korte tijd opnieuw bekroond wordt, nu met deze belangrijke Europese museumprijs, durf je niet eens te dromen”, aldus Haig Balian, bedenker van Micropia en algemeen directeur van Artis, waarvan Mictopia een onderdeel is. Onlangs ontving Micropia ook al de Kenneth Hudson Award, voor het meest innovatieve museum.

“Micropia wil het publiek enthousiasmeren voor microbiologie en laten ontdekken wat het belang is van microben voor de mens en natuur. De grote waardering die we tot nu toe van onze bezoekers ontvangen is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar deze prijs geeft ook erkenning van een internationale deskundige jury voor de unieke wijze waarop Micropia de onzichtbare wereld zichtbaar maakt.”

De European Museum Academy reikt de DASA Award jaarlijks uit. De jury beoordeelt musea op de innovatieve, creatieve en kwalitatieve presentatie en inhoud en educatieve activiteiten. Ook kijkt ze naar de interactieve rol van het publiek en de balans van educatie en vermaak.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share