Geen categorie

Bijna 18 miljoen voor marmeren beeld Rodin

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het marmeren beeld L’Éternel printemps van Auguste Rodin bracht gisteren op een veiling bij Sotheby’s New York omgerekend 17,9 miljoen euro op. Vooraf werd de waarde geschat op maximaal 10,5 miljoen.

 

Auguste Rodin (1840-1917), L'Éternel Printemps. Foto: Sotheby's.
Auguste Rodin (1840-1917), L’Éternel printemps, 1901-03. Foto: Sotheby’s.

 

De Franse kunstenaar hieuw het beeld in de eerste jaren van de twintigste eeuw uit één stuk wit marmer. Het stelt een kussend paar voor. Experts vermoeden dat het stuk de vijfde is van tien marmeren beelden met dit onderwerp. Vijf andere sculpturen uit die serie bevinden zich in musea, waaronder de Hermitage in Sint-Petersburg, het Metropolitan Museum of Art in New York en de Ny Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen.

Dit exemplaar maakte Rodin (1840-1917) voor de Duitse diplomaat Hellmuth Lucius von Stoedten. Hij begon eraan in 1901 en voltooide het beeld in 1903. Op 25 juli van dat jaar schreef baron Von Stoedten de kunstenaar met de vraag of de “magnifieke Printemps” al klaar was. In augustus meldde Rodin dat het af was. De sculptuur kreeg een plek in Von Stoedtens Parijse appartement.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share