Geen categorie

Noordbrabants Museum tijdelijk elke dag open tot 23 uur

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws

Het Noordbrabants Museum verruimt voor de tweede keer de openingstijden tijdens de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Van donderdag 24 maart tot en met zondag 8 mei is de expositie zeven dagen per week te bezoeken tot 23 uur. Eerder had het museum al besloten om op donderdag, vrijdag en zaterdag open te blijven tot 23 uur.

 

Jheronimus Bosch, Het Laatste Oordeel, ca. 1495-1505, Brugge, Stad Brugge, Groeningemuseum. Foto Rik Klein Gotink en beeldverwerking Robert G. Erdmann voor het Bosch Research and Conservation project.
Jheronimus Bosch, Het Laatste Oordeel, ca. 1495-1505, Brugge, Stad Brugge, Groeningemuseum. Foto Rik Klein Gotink en beeldverwerking Robert G. Erdmann voor het Bosch Research and Conservation project.

 

De expositie die op 13 februari opende, is een groot succes. In totaal zijn er al 350.000 tickets verkocht. Door de verruimde openingstijden komen er 30.000 extra kaarten vrij.

Het museum raadt aan vooraf tickets online te kopen. Dagkaarten zijn maar zeer beperkt beschikbaar.

De tentoonstelling is met 18 van de 25 bewaard gebleven schilderijen en 19 van de 20 tekeningen de grootste ooit over Jheronimus Bosch. De expositie is het hoogtepunt van het evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat plaatsvindt naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, t/m 8 mei in Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch.

Zie ook: Meesterlijke expositie over genie Jheronimus Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share