Geen categorie

Muiderslot koopt Muiderslot

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Het Muiderslot heeft op de Tefaf een schilderij van de zeventiende-eeuwse schilder Gerrit Berckheyde aangekocht. Berckheyde is bij het Nederlandse publiek bekend door zijn stadsgezichten van Haarlem en Amsterdam, waaronder het schilderij De Gouden Bocht, uit de collectie van het Rijksmuseum.

 

Gerrit Berckheyde (1638-1698), Zicht op de waterburcht van Muiden, Muiderslot, Muiden.
Gerrit Berckheyde (1638-1698), Zicht op de waterburcht van Muiden, Muiderslot, Muiden.

 

Het schilderij Zicht op de waterburcht van Muiden is bijzonder omdat er wereldwijd maar een zestal zeventiende-eeuwse schilderijen van het Muiderslot bekend zijn. Twee schilderijen bevinden zich al in de collectie van het Muiderslot en het museum is dan ook blij dat daar nu een derde aan kan worden toegevoegd.

Berckheyde (1638-1698) heeft het Muiderslot vanuit het noordoosten geschilderd, met op de voorgrond twee adellijke heren met een jachthond die staan te kijken naar een groep vissers. Het schilderij kwam in 1935 vanuit een New Yorkse galerie naar Londen, waar de Engelse verzamelaar Reginald Badger het op een veiling van Christie’s kocht.

“Het voelt alsof het schilderij weer thuiskomt”, aldus directeur Bert Boer. “We zijn er trots op dat het vanaf april te zien is in de Ridderzaal van het Muiderslot.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share