Geen categorie

Tentoonstelling Jheronimus Bosch is open

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De expositie Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie is vanaf vandaag ook open voor publiek. Koning Willem-Alexander opende de nu al erg succesvolle tentoonstelling. Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch verkocht al 100.000 kaarten.

De tentoonstelling omvat het leeuwendeel van de door de middeleeuwse kunstenaar Jheronimus Bosch nagelaten schilderijen en tekeningen. Nooit eerder keerden zoveel van zijn werken terug naar de stad waar hij ze maakte.

Voor deze expositie werkt het museum voor het eerst met een zogeheten time slot. Dit is het uur waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal binnen kunnen ze zo lang blijven als ze willen. Het museum is tijdens de tentoonstelling langer open: van maandag tot en met zondag van 9 tot 19 uur. Normaal is het museum gesloten op maandag en verder geopend van 11 tot 17 uur.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, t/m 8 mei in Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch.

Zie ook: Meesterlijke expositie over genie Jheronimus Bosch

 

Koning Willem-Alexander bewondert het drieluik De Hooiwagen in de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, samen met Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum (rechts) en burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch. Foto: Marc Bolsius.
Koning Willem-Alexander bewondert het drieluik De Hooiwagen in de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, samen met Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum (rechts) en burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch. Foto: Marc Bolsius.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share