Geen categorie

Slapen in Van Goghs slaapkamer

0 0
Read Time:44 Second

Wil je overnachten in de slaapkamer uit Vincent van Goghs gelijknamige schilderij? Dat kan en het kost slechts 9 euro. Maar je moet er wel voor naar Chicago. The Art Institute of Chicago heeft de voorstelling nagemaakt in een echte kamer.

Reden daarvoor is de tentoonstelling Van Gogh’s Bedrooms, die morgen opent. Het museum toont de drie verschillende versies die de kunstenaar schilderde, samen met nog 33 andere Van Goghs. Een van de Slaapkamers hangt normaal in het Van Gogh Museum.

De slaapkamer die het museum nu verhuurt lijkt als twee druppels water op de schilderijen. Volgens de site van Airbnb staat er ook nog eens een echt bed in. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven er te slapen, is er slechts één overnachting per persoon mogelijk.

De nagemaakte slaapkamer. Foto: The Art Institute of Chicago.
De nagemaakte slaapkamer. Foto: The Art Institute of Chicago.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share