Geen categorie

Nijntje Museum is open

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Nieuws

De bewegwijzering in de binnenstad van Utrecht is er nog niet van op de hoogte, maar het Dick Bruna Huis is niet meer. Sinds vandaag gaat het door het leven als het Nijntje Museum.

Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol

 

20160206_100525
Het Nijntje Museum in Utrecht.

 

Rond 10 uur deze ochtend is er al een aardige toeloop van ouders met kinderen, veelal in buggy’s. Die zonder problemen over de drempel komen. Dat was in het Dick Bruna Huis wel anders, weet conservator Yolanda van den Berg. “Daar kwam je met buggy al klem bij de deur.”

Het hele vernieuwde gebouw is een stuk vriendelijker voor de doelgroep. Zo is er een speciale kinder-wc, met lage pot. “Die was er helemaal nog niet.” Ook heeft het museum een ouder-kind-toilet en een ruimte waar moeders borstvoeding kunnen geven.

 

De kluisjes in het Nijntje Museum.
De kluisjes in het Nijntje Museum.

 

Verder zijn er kapstokjes op kinderhoogte en hebben de kluisjes een vrolijk toepasselijk design. Ook niet onbelangrijk: de trappen zijn dicht aan de zijkanten en hebben dubbele handgrepen en zijn daarmee dus kindvriendelijk.

Het Nijntje Museum opent bijna precies tien jaar na de opening van het Dick Bruna Huis. Dat kon de groeiende groep bezoekende kinderen op het laatst niet meer aan. Het nieuwe museum heeft meer ruimte en kan een flink aantal jaren vooruit.

Nijntje Museum, Agnietenstraat 2, Utrecht

Zie ook: Nijntje Museum: kinderparadijs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share