Geen categorie

Recordaantal bezoekers Louwman Museum

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het Louwman Museum in Den Haag heeft het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. In 2015 bezochten 138.000 mensen het automobielmuseum. Dit was ruim dertig procent meer dan in het jaar ervoor.

 

Alfa Romeo's in het Louwman Museum.
Alfa Romeo’s in het Louwman Museum.

 

Volgens de directie is het hoge aantal bezoekers in 2015 mede te danken aan de acceptatie van de Museumkaart en de goede recensies van bezoekers op diverse websites. Ook de tentoonstelling van de Glazen Koets in het kader van de viering van 200 jaar koninkrijk en de in december gestarte expositie HorsePower leidden tot extra bezoekers.

HorsePower toont negen omvangrijke sculpturen van Willem Lenssinck die de overgang symboliseren van het paard naar de automobiel. Deze is nog te zien tot en met 14 februari.

Het Louwman Museum herbergt ’s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De verzameling, gestart in 1934, omvat inmiddels ruim 250 antieke en klassieke auto’s. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share