Geen categorie

Museum Speelklok populair in China

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

Museum Speelklok heeft een Best Choice Award gekregen van de Chinese toeristische website Lianorg.com, te vergelijken met TripAdvisor. De site tipt het museum als topattractie in Utrecht. In de top 3 staat het onder de bekendere namen Dick Bruna Huis en de Domtoren.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

Draaiorgel in Museum Speelklok.
Draaiorgel in Museum Speelklok.

Woordvoerster Lisette Biere denkt dat het museum de uitverkiezing te danken heeft aan de grote aantallen Chinese bezoekers die het vorig jaar ontving. “We hopen dat dat zich in 2016 voortzet.” Het museum doet er alles om de Chinese gasten zich thuis te laten voelen. Zo brengt een muziekinstrument het volkslied van dat land ten gehore.

Lianorg.com licht per werelddeel steden uit met hun topattracties. De site lijkt zich echter vooral te richten op Europa, want gebied heeft als enige een eigen klikbare kaart. Andere Nederlandse musea die extra aandacht krijgen zijn het Rijksmuseum in Amsterdam, Museum de Gevangenpoort in Den Haag en Museum De Lakenhal in Leiden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share