Geen categorie

Groninger Museum viert verjaardag David Bowie

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Nieuws

David Bowie is… morgen jarig (hij wordt 69) en het Groninger Museum staat daar uitgebreid bij stil. Zo is er een trein met een speciale Bowie-coupé, die naar Groningen rijdt, de laatste locatie van de succesvolle reizende tentoonstelling David Bowie is.

 

Foto: Groninger Museum.
Foto: Groninger Museum.

 

De NS-trein met Virtual Bowie Coupé vertrekt vrijdag om 11.47 uur uit Zwolle en komt een uur later aan in Groningen. In de coupé beleven reizigers een 2,5 minuten durende fictieve treinreis door de wereld van David Bowie. Deze reis is gebaseerd op de ruim 300 objecten uit het David Bowie Archive die het Groninger Museum momenteel toont op de expositie. Reizigers krijgen een headset en een speciale virtual Bowie-bril.

Om 13.00 uur begint in het museum de verkoop van Blackstar, het nieuwe album van David Bowie. Zijn 25ste studioalbum en verschijnt morgen wereldwijd op zowel cd als vinyl en ook digitaal.

Gelijktijdig draait de Groningse dj René Diertens Bowie-nummers in de entreehal van het museum. Iedere bezoeker aan de tentoonstelling David Bowie is krijgt een speciale Bowie-goodiebag (zolang de voorraad strekt). En voor de gelegenheid geeft het MendiniRestaurant bezoekers de gehele dag 10% korting op de lunchkaart.

Het Groninger Museum houdt ook nog een Bowie-actie op Instagram. Wie op 8 januari een selfie van zichzelf op dat fotoplatform post met op de achtergrond het museum en de hashtag #DavidBowieIs maakt kans op een prijzenpakket met daarin het album Blackstar en de tentoonstellingscatalogus van David Bowie is.

De trein met de Bowie-coupé rijdt na 8 januari nog op 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari. Deze vertrekt steeds om 11.47 uur vanaf station Zwolle.

Lees ook: David Bowie is een wervelend spektakel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share