Geen categorie

Ruim 8 miljoen museumbezoeken met Museumkaart

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Bezitters van een Museumkaart hebben die vorig jaar massaal gebruikt. 1,2 miljoen Museumkaarthouders legden in totaal 8,3 miljoen museumbezoeken af. Dat maakte de Museumvereniging vandaag bekend.

 

Foto: Evert-Jan Pol.
Foto: Evert-Jan Pol.

 

Vorig jaar gingen 1,1 miljoen kaarthouders 7,4 miljoen keer naar het museum. Het aantal kaarthouders stijgt sinds 2011 met ongeveer 100.000 per jaar. Gebruikers van de Museumkaart bezoeken musea gemiddeld 6,8 keer per jaar.

De toename van het aantal Museumkaarten en bezoeken in de afgelopen jaren hangt volgens de Museumvereniging samen met de (her)openingen van musea, bijzondere tentoonstellingen en uitbreiding van het aantal musea dat de kaart accepteert. Sinds 1 januari is de kaart ook geldig in Kasteel Huis Bergh, Kasteel Cannenburch, Kasteel Heeswijk, Jan Uten Houte, De Looijerij, Micropia, Museum Nijkerk, Noord-Veluws Museum en Space Expo.

Houders van een Museumkaart kunnen in de meeste gevallen gratis naar een museum. In het geval van een grote tentoonstelling kan er wel een toeslag gelden. De Museumvereniging geeft de kaart uit, die dit jaar 35 jaar bestaat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share