Geen categorie

Nederlands paviljoen Biënnale Venetië trekt 334.000 bezoekers

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Het Nederlands paviljoen op de Biënnale van Venetië heeft 334.000 bezoekers getrokken. Dat meldt het Mondriaan Fonds op zijn website. De kunstmanifestatie duurde van 9 mei tot en met 22 november.

Kunstenaar herman de vries vertegenwoordigde Nederland met de tentoonstelling to be all ways to be. De expositie kreeg volop aandacht in de internationale pers. En er werden werken verkocht.

Een buitenlandse particuliere verzamelaar kocht bijvoorbeeld het uit 84 delen bestaande werk from earth: everywhere. Universiteit Wageningen is de nieuwe eigenaar van de sculptuur veritas existentiae, die bij de ingang van het paviljoen stond. De steen wordt op 10 december onthuld op de campus. Op voorstel van herman de vries komen er twee ginkgo’s (Japanse notenbomen) bij de steen.

 

Detail uit installatie rosa damascena van herman de vries, hier gefotografeerd in Stedelijk Museum Schiedam. Foto: Evert-Jan Pol.
Detail uit installatie rosa damascena van herman de vries, hier te zien in Stedelijk Museum Schiedam. Foto: Evert-Jan Pol.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share