Geen categorie

Stedelijk Museum krijgt 127 werken

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Het Stedelijk Museum heeft 127 werken gekregen uit de collectie van verzamelaars Pieter en Marieke Sanders. Het gaat om schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, videokunst en werk op papier. Het echtpaar doet de schenking ter ere van de heropening van het Stedelijk Museum en het directeurschap van Ann Goldstein, die het museum per 1 december verlaat.

Jan De Cock, Băcka Topola, 2010, mixed media © Atelier Jan De Cock.

De meeste werken zijn aanvullingen op bestaande collecties van het museum, zoals een vroeg schilderij van Jan Andriesse en een foto en een object van Ryan Gander. Maar in een aantal gevallen betekent de schenking de start van de aanwezigheid van een kunstenaar in de collectie. Dat geldt voor Lara Almarcegui, Sema Bekirovic en Steven Waddell.

“De heropening van het Stedelijk vraagt om een cadeau vonden wij”, aldus Pieter en Marieke Sanders. “Voor ons was dat de aanleiding om een selectie te maken uit onze collectie en aan het museum te schenken, zodat deze werken weer zichtbaar worden buiten de muren van ons huis. Want kunst moet gezien worden.” Een selectie uit de schenking is in 2015 te zien op een speciale tentoonstelling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share