Geen categorie

Open en Bloot in Den Haag

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

De Koninklijke Schouwburg in Den Haag is morgenavond, 5 september, heel even een variététheater uit de jaren 30. Met onder meer een burlesqueshow van de zwoele Miss Flora Gattina. De avond met cabaret, zang en dans luidt dit jaar Museumnacht Den Haag in.

Flora Gattina. Foto: Museumnacht Den Haag.
Flora Gattina. Foto: Museumnacht Den Haag.

 

Aan het jaarlijkse evenement doen 36 culturele instellingen mee. Ze vermaken het publiek met kunst, muziek, poëzie, cabaret, theater, film en dans. In zowel het Gemeentemuseum als het Haags Historisch Museum staat Ellen ten Damme bijvoorbeeld op het programma. Ze geeft daar een akoestisch poëtisch optreden. In de pendelende Poëziebus van het Letterkundig Museum klinken meesterlijke gedichten en het Mauritshuis geeft een stoomcursus naakttekenen. Deze laatste activiteit past perfect binnen het thema Open & Bloot.

Niet alleen musea open hun deuren die avond. Het Willibrordushuis laat de bezoeker ervaren hoe het leven in een stadsklooster anno 2015 eraan toegaat. Ook verschillende galerieën en andere culturele instellingen zoals de Electriciteitsfabriek en de Bibliotheek Den Haag doen een duit in het zakje.

Ook dit jaar is er weer een Kindermuseumnacht, die uiteraard wel iets eerder op de dag plaatsvindt. Kinderen maken tussen 16.30 en 20 uur kennis met het culturele aanbod van Den Haag.

Museumnacht Den Haag, zaterdag 5 september, van 20 tot 1 uur

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share