Geen categorie

De Lakenhal naar Vlieland

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Museum De Lakenhal reist naar Vlieland. Op het festival Into The Great Wide Open presenteert het morgen, zaterdag 5 september, een eerste KunstSalon. In deze museale talkshow gaat Andrea van Pol in gesprek met kunstenaar Izaak Zwartjes (1974).

Al vanaf de eerste editie in 2009 biedt Into The Great Wide Open de bezoekers een kunstroute op locatie. Ook dit jaar komt de festivalbezoeker in aanraking met de nodige kunst. Voor het eerst is er een samenwerking met De Lakenhal. Het Leidse museum presenteert zich op diverse locaties.

De KunstSalon is een opmaat naar een duurzame samenwerking tussen het museum en het festival.  Het is de bedoeling dat de KunstSalon een jaarlijks onderdeel van het festival wordt. Izaak Zwartjes is een van de kunstenaars die daar volgens het museum goed bij zou passen.

Izaak Zwartjes, The rape of Dithyrambos, 2013.
Izaak Zwartjes, The rape of Dithyrambos, 2013.

Zwartjes maakt beelden en monumentale installaties. Al zwervend vindt hij zijn materialen: hout, afval, jute, leer en organische resten zoals mest of gebeente, die hij een nieuw leven en een nieuwe betekenis geeft. Volgens Minke Schat, hoofd publiek van De Lakenhal, past zijn werk goed bij Vlieland. Tijdens deze eerste editie van de KunstSalon maakt hij ter plekke een nieuw werk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share