Geen categorie

Prinses Beatrix opent op Curaçao expositie over oorlog

0 0
Read Time:33 Second

Nieuws

OorlogCuracaoPrinses Beatrix heeft gisteren in het Curaçaos Museum in Willemstad de expositie Guera na Kòrsou (oorlog op Curaçao) geopend. Deze belicht de rol die het eiland tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde.

De start van de oorlog was voor de Nederlandse regering reden om de verdediging van het eiland te versterken. Voornamelijk ter bescherming van de olieraffinaderij.

De tentoonstelling besteedt aandacht aan onder meer de Schutterij, een kleine lokale militie, die aan het begin van de oorlog werd opgericht. Dit leger bestond uiteindelijk uit bijna 3.000 leden. Van hen zijn er nog honderd in leven en zij vertelden hun verhaal.

De expositie duurt tot en met 12 juli.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share