Geen categorie

Playmobil in het museum

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws / Expositie

Wie in de jaren 70 of later is geboren, heeft er vast mee gespeeld: Playmobil. Met een politieauto, een piratenschip of een kasteel. Het Duitse speelgoedmerk bestond in 2014 veertig jaar. Voor het Museum van de 20e eeuw in Hoorn is dit jubileum aanleiding voor een tentoonstelling.

Playmobil1

Ontwerper Hans Beck bedacht de kenmerkende poppetjes, die iedereen tegenwoordig kent. Hij merkte op dat kinderen, wanneer ze figuren tekenen, het hoofd op een bijzondere manier afbeelden: groot en rond. En het gezicht is meestal eenvoudig en vrolijk. Hij liet zich daardoor inspireren voor de speelgoedfiguurtjes.

Ze sloegen zodanig aan dat ze het middelpunt werden van een volledig nieuwe productlijn. De 7,5 centimeter grote figuren werden in 1974 op de internationale speelgoedbeurs in Nürnberg voorgesteld. Nu 41 jaar later gingen er wereldwijd al 2,7 miljard exemplaren over de toonbank. Het assortiment omvat mannen, vrouwen, kinderen en baby’s en dieren, maar ook voertuigen en gebouwen.

Playmobil2Kinderen kunnen zich op de expositie in Hoorn onderdompelen in een Playmobil-speelwereld. Het hoogtepunt vormen de reusachtige, uitgewerkte landschappen, met daarin verschillende complete leefwerelden. Drie grote zalen zijn ingericht voor deze tentoonstelling. Ook komen er levensgrote Playmobil-figuren voorbij, met een lengte van 1.60 meter.

PLAYMOBIL, 40 jaar speelplezier, 3 april 2015 t/m 3 januari 2016 in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn

Zie ook: Vermeers melkmeisje nu ook als Playmobil

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share