Geen categorie

Het laatste avondmaal in een tankstation

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws / Expositie

De stad Enschede is dit jaar het toneel voor de inmiddels traditionele opvoering van The Passion, die donderdag 2 april deels live op televisie te zien is. Cultureel centrum Tankstation met de expositie Het Laatste Avondmaal in op dit evenement.

Willemien van den Broek, Het Laatste Avondmaal.
Willemien van den Broek, Het Laatste Avondmaal.

 

The Passion vertelt het bekende Bijbelverhaal van Het laatste avondmaal en de daaropvolgende gebeurtenissen. In het verhaal Jezus aan tafel met zijn discipelen en wordt hij na afloop door Judas verraden. Hij sterft uiteindelijk aan het kruis.

Willemien van den Broek gebruikt de laatste avondmaaltijd van Jezus en zijn twaalf apostelen om positieve en negatieve aspecten van eten en de radicalisering van de voedselketen te laten zien. Haar uitgangspunt is daarbij “zeg me wat je eet en ik zeg je wie je bent.” Op basis van de bekende uitspraak van Jean Brillat-Savarin (1755-1826) heeft Van den Broek niet alleen het karakter van Judas de verrader, maar ook de persoonlijkheden van de andere apostelen in voedsel uitgebeeld.

Het Laatste Avondmaal, 31 maart t/m 28 april in Tankstation, Enschede

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share