Geen categorie

Atelier Dick Bruna naar Centraal Museum

0 0
Read Time:32 Second

Nieuws

Het atelier van Dick Bruna verhuist in september 2015 naar het Centraal Museum in Utrecht. Het krijgt daar een plek op de bovenste verdieping. In dit atelier ontstond het grootste deel van het oeuvre van de in 1927 geboren Utrechtse tekenaar.

Het museum besteedt volgend jaar veel aandacht aan Bruna en zijn bekendste creatie Nijntje Pluis. Dan viert ’s werelds beroemdste konijn namelijk haar zestigste verjaardag. Op 20 juni opent een tentoonstelling ter ere van het kinderboekenpersonage.

Het Dick Bruna Huis, onderdeel van het Centraal Museum, krijgt het komende jaar een volledige metamorfose. Daarvoor krijgt het van de BankGiro Loterij een bedrag van 700.000 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share