Geen categorie

Catharijneconvent en Joods Historisch Museum in testament

0 0
Read Time:49 Second

Nieuws

Museum Catharijneconvent in Utrecht en het Joods Historisch Museum in Amsterdam kunnen beide rekenen op een ruimhartige schenking en een legaat. Het echtpaar Delsman-Nussberger legt vast dat het grootste gedeelte van zijn nalatenschap en een periodieke schenking zullen toekomen aan de musea.

Detail uit glas-in-loodraam in Museum Catharijneconvent, Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

De toekomstige nalatenschap wordt ondergebracht in twee Fondsen op Naam. De culturele instellingen mogen deze gebruiken voor de verbreiding van kennis van het joods-christelijk erfgoed in de vorm van presentatie en educatie.

“Mijn vrouw en ik noemen Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum in ons testament, maar vinden het ook van belang om met een warme hand, al tijdens ons leven, te geven”, aldus de heer Delsman. “Vanwege de afnemende kennis op het gebied van het joods-christelijke erfgoed is steun voor beide musea onontbeerlijk.” De hoogte van de schenking is niet bekend gemaakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share