Geen categorie

Al 200.000 bezoekers voor Marlene Dumas in Stedelijk

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws

Al ruim 200.000 mensen hebben Marlene Dumas – The Image as Burden in het Stedelijk Museum bezocht. De tentoonstelling opende op 6 september.

Marlene Dumas: The Image as Burden zaalopname. Foto: Gert-Jan van Rooij.

 

“Met nu al 200.000 bezoekers en nog zeven weken te gaan, is het succes van de Dumas-tentoonstelling overweldigend”, aldus Karin van Gilst, zakelijk directeur van het Amsterdamse museum. Volgens haar is het ongekend dat een expositie van een hedendaagse kunstenaar zulke bezoekersaantallen trekt.

Marlene Dumas: The Image as Burden zaalopname. Foto: Gert-Jan van Rooij.

“Of wij hiervoor een verklaring hebben? Het werk van Marlene Dumas en de thema’s die zij aanroert, spreken jong en oud aan. Maar ook haar persoonlijkheid, het feit dat ze een vrouw is én Amsterdammer maken haar heel geliefd. De tentoonstelling is juist ook dankzij haar aanwezigheid en betrokkenheid de must see van het culturele seizoen geworden.”
Ook de tentoonstellingscatalogus is een groot succes: er zijn inmiddels tienduizend stuks verkocht. De vierde druk is in bestelling.

De tentoonstelling is nog tot en met 4 januari te zien in het Stedelijk Museum. Daarna reist ze door naar Tate Modern in Londen en Fondation Beyeler in Bazel.

Zie ook de recensie Marlene Dumas’ werk maakt indruk in Stedelijk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share