Geen categorie

Koningin opent expositie over Huygens

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Koningin Beatrix heeft vandaag in de Grote Kerk in Den Haag de tentoonstelling Constantijn en Christiaan Huygens – Een Gouden Erfenis geopend. Het was het laatste publieke optreden van de vorstin, die op 30 april wordt opgevolgd door prins Willem-Alexander.

Aanleiding voor de expositie was de herontdekking van de graven van Constantijn en Christiaan Huygens in de Grote Kerk in Den Haag. De tentoonstelling over het Huis van Oranje, de Gouden Eeuw, en de ontwikkeling van de wetenschap laat zien welke invloed het werk van vader en zoon Huygens vandaag de dag nog heeft.

Constantijn Huygens (1596-1687) was, naast kunstkenner en dichter, adviseur van de prinsen van Oranje. Zijn zoon Christiaan (1629-1695) was een invloedrijk wetenschapper in de wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde. Met hun kennis en kunde hebben zij bijgedragen aan de belangrijke positie van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in de Gouden Eeuw.

Eén van de hoogtepunten van de tentoonstelling is een replica op ware grootte van de Oranjezaal in Huis ten Bosch, het woonhuis van koningin Beatrix. Constantijn Huygens was actief betrokken bij het bedenken en realiseren van de decoratie. Hij voorzag de zaal van een reeks van metershoge schilderijen.

Constantijn en Christiaan Huygens – Een Gouden Erfenis, 25 april t/m 28 augustus in de Grote Kerk Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share