Geen categorie

Koning opent Nationaal Militair Museum

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Koning Willem-Alexander opent donderdag 11 december het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend.

Foto: Anne Reitsma / Nationaal Militair Museum.

 

In het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) zijn de collecties van het Legermuseum in Delft en het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg samengevoegd. Het NMM toont de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. Persoonlijke verhalen van militairen worden geïllustreerd met objecten uit de uitgebreide collecties.

Het museum toont onder meer tanks en vliegtuigen, maar in zes themaruimtes komen alle aspecten van de krijgsmacht aan bod. Op interactieve wijze moet de bezoeker de verbinding tussen zijn eigen belevingswereld en de krijgsmacht ervaren.

Het NMM ligt in Park Vliegbasis Soesterberg, van oudsher gebruikt voor militaire luchtvaart. Omgeven door een uitgebreid buitenterrein verbindt, aldus het museum, het transparante gebouw het militaire erfgoed  van de collectie met dat van de geschiedenis van de omgeving en het landschap. Het NMM opent met een feestelijk openingsweekend op 13 en 14 december de deuren voor publiek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share