Geen categorie

Een vijver vol inkt

0 0
Read Time:45 Second

Expositie

“Als ik m’n penseel in een mooie kleur doop, dan bouw ik m’n eigen feestje.” Dat zijn de woorden van de gisteren plotseling overleden Sieb Posthuma (1960-2014). Nog tot 1 september is in het Kinderboekenmuseum een tentoonstelling te zien over zijn werk.

Met zijn verhalen over de kleine foxterriër Rintje veroverde de Posthuma een groot publiek. Zijn illustraties voor boeken als Aadje Piraatje, Van Ansjovis tot Zwijntje en Mr. Finney betoveren jong en oud.

Sieb Posthuma (1960-2014), Mr. Finney.
Sieb Posthuma (1960-2014), Mr. Finney.

Deze en andere tekeningen zijn te zien op de kleurrijke familietentoonstelling Een vijver vol inkt. De expositie biedt een kijkje in Posthuma’s atelier, geeft inzicht in zijn inspiratiebronnen en toont de eerste schetsen voor een boek in wording.

Een vijver vol inkt. Kleur je wereld met Sieb Posthuma, t/m 31 augustus in het Kinderboekenmuseum, Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share