Geen categorie

Op bezoek bij de Flintstones

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Yabba Dabba Doo! De beroemdste familie uit het stenen tijdperk heeft tijdelijk zijn intrek genomen in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Vanaf 13 oktober kan jong en oud op bezoek bij de Flintstones.

Personages uit The Flintstones.

Tekenfilmserie The Flintstones draaide om Fred en Wilma Flintstone en hun buren Barney en Betty Rubble, die in de prehistorische stad Bedrock wonen. Het leven in de prehistorie lijkt bedrieglijk veel op het leven in Amerika halverwege de twintigste eeuw. Fred heeft een auto – die hij wel met de voeten moet aandrijven – een telefoon, en een fotocamera, die duidelijk maakt waar de uitdrukking kijk eens naar het vogeltje vandaan komt.

The Flintstones startte in de Verenigde Staten op 30 september 1960 en was de eerste getekende comedyserie die werd uitgezonden op primetime. Ze was geïnspireerd door The Honeymooners, waarvan het Nederlandse Toen was geluk heel gewoon weer een remake was.

De tentoonstelling bestaat uit onder meer originele Flintstones-memorabilia. Behalve speelgoed toont het museum onder meer kerstballen, ontbijtborden, lolly’s en lunchtrommels.

Behalve veel te zien is er ook genoeg te doen, aldus het museum. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld plaatsnemen in de auto van de Flintstones en meedoen aan een potje prehistorisch kegelen.

Een nagebouwd Flintstones-huis is ook open voor kijkers. Maar pas op dat de sabeltandtijger je niet de deur wijst zoals hij na afloop van elke aflevering bij Fred deed. Maar dan kun je altijd nog wanhopig om hulp roepen: “Wilmaaaaaa!”.

Yabba Dabba Doo!, 13 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 in Museum van de 20e Eeuw, Hoorn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share