Geen categorie

‘Zeventiende-eeuwse’ foto’s van Marie Cécile Thijs

0 0
Read Time:51 Second

Marie Cécile Thijs (1964) begon haar loopbaan als advocaat, maar haar toga uiteindelijk voor de fotocamera. De afgelopen twintig jaar makte ze foto’s die qua lichtgebruik en compositie doen denken aan schilderijen van zeventiende-eeuwse meesters. In Museum Jan Cunen in Oss is nu een overzichtstentoonstelling te zien.

Marie Cécile Thijs, White Unicorn, 2012.

Thijs neemt de kijker in de expositie Tussen Hemel en Aarde mee in haar wereld waar tijd en ruimte vervagen. De in totaal in totaal vijftig portretten en stillevens vormen volgens het museum een sprookjesachtig universum met zwevende vazen, levensechte eenhoorns, engelachtige personages en magische taferelen. Het regent kikkererwten, koninklijke katten met kroontjes kijken onverstoorbaar voor zich uit en inderen steken ongegeneerd hun tong uit.

“Haar foto’s kenmerken zich door tegenstellingen”, meldt het persbericht. “Ze zijn zowel verstild als krachtig en dynamisch, paradoxaal en tegelijkertijd vanzelfsprekend, absurdistisch in alle ernst.”

Marie Cécile Thijs – Tussen Hemel en Aarde, t/m 20 januari 2019 in Museum Jan Cunen, Oss

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share