Geen categorie

Rijksmuseum populairste museum

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum is het populairste kunstmuseum van Nederland. Volgens een verkiezing van Zoover dan. De vakantiebeoordelingssite vroeg zijn bezoekers hun favoriete museum te kiezen uit een kleine selectie.

 

Rijksmuseum. Foto: Evert-Jan Pol.
Rijksmuseum. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Het Rijksmuseum eindigde bovenaan met 30 procent van de stemmen, gevolgd door De Pont in Tilburg (22 procent) en het Kröller-Müller Museum in Otterlo en Gemeentemuseum Den Haag, (beide 9 procent). Het minst populair bleken het Stedelijk Museum, Kunsthal Rotterdam en het Van Abbe Museum. Die kregen elk 1 procent van de stemmen.

Of die drie musea zich zorgen moeten maken, is nog maar de vraag. Er stemden niet meer dan 800 mensen.

In de poll hadden stemmers overigens slechts keuze uit 15 musea. Nederland kent er zo’n 800, waarvan een groot deel kunstmusea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share