Geen categorie

Geluksdubbeltje in Drents Museum

0 0
Read Time:54 Second
Fragment uit het verhaal Donald Duck in Drenthe, in Donald Duck, nr. 21-2012.

Het Drents Museum slaagt er de laatste jaren steeds in populaire tentoonstellingen naar Assen te halen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist daar het geluksdubbeltje van Dagobert Duck voor het eerst door het grote publiek kan worden bewonderd.

Het ‘echte’ geluksdubbeltje van de steenrijke eend bevindt zich tijdelijk op de afdeling archeologie en is daar tot en met 18 juli te zien. Daarmee wordt het openingsverhaal in het nieuwste nummer van de Donald Duck deels werkelijkheid. Daarin reist het dubbeltje af naar het Drents Museum voor de tentoonstelling Schatten van mensen. Donald Duck 21 is het vijfde provincienummer van het jubilerende, want zestig jaar oude, vrolijke weekblad. Ditmaal staat de provincie Drenthe Centraal.

In het stripverhaal Donald Duck in Drenthe gaat het titelpersonage samen met oom Dagobert en neefjes Kwik, Kwek en Kwak naar Assen, waar hij uiteraard een groot avontuur beleeft. Het is voor het Drents Museum  te hopen dat niet alles ook werkelijk uitkomt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share