Geen categorie

Eervolle vermelding EMYA voor Textielmuseum

0 0
Read Time:49 Second

Foto: Textielmuseum, Tilburg

Het Textielmuseum in Tilburg heeft zaterdag een eervolle vermelding gekregen tijdens de uitreiking van de European Museum of the Year Award (EMYA). De jury was onder de indruk van de “unieke combinatie van museum, laboratorium en academie in één instelling, gebaseerd op drie pilaren: erfgoed, ontwerp en innovatie”.

De award zelf ging naar het Madinat al-Zahra Museum in het Spaanse Cordoba. Dat museum is gewijd aan de multiculturele geschiedenis van Andalusië.

De European Museum of the Year Award wordt sinds 1977 jaarlijks toegekend en is Europa’s belangrijkste erkenning voor musea. Het is een prijs van The European Museum Forum, een organisatie van de Raad van Europa. Dit jaar waren 45 musea genomineerd, waaronder zes uit Nederland. Behalve het Textielmuseum waren dat het Humanity House in Den Haag, het Kinderboekenmuseum in diezelfde stad, het Dordrechts Museum, het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en het Zaans Museum & Verkade Paviljoenin Zaandam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share