Geen categorie

Museum wil Rembrandt naar Vianen halen

0 0
Read Time:49 Second
Zelfportret van Rembrandt.

Stedelijk Museum Vianen is een inzamelingsactie gestart om de tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit naar Vianen te halen. De sinds 2013 reizende expositie was eerder te zien in zeven andere Nederlandse musea en ook in Berlijn.

Dit najaar kan de tentoonstelling naar Vianen komen. Maar om het rond te krijgen, heeft het museum wel nog zo’n 6.000 euro nodig. Het hoopt daarom op de gulheid van ondernemers en particulieren.

De tentoonstelling bevat honderd etsen van Rembrandt die in bezit zijn van verzamelaar Jaap Mulders. Stedelijk Museum Vianen krijgt de kans om deze prenten van 2 september 2017 tot en met 7 januari 2018 te tonen.

Met behulp van tablets kunnen bezoekers inzoomen op de etsen. Een speciaal ontwikkelde app moet jeugdige bezoekers helpen de etsen van Rembrandt te ontdekken. Daarmee kunnen ze onder meer een eigen portretfoto in een ‘ets’ laten veranderen.

Zie ook: Vijf musea tonen Rembrandt in Zwart-wit

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share